Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

My lovely followers. . .

maandag 10 september 2012

Défilé en Design Tentoonstelling van Spullenhulp!


Hey iedereen,

Vandaag ga ik het hebben over een tentoonstelling van de spullenhulp!Ik ga soms ook naar de spullenhulp om kleding te brengen of te kopen!Want soms vind je er super orginele dingen!Met sommige aankopen ben ik echt super blij en je steunt er zelf arme mensen mee als je iets koopt!
En ik ben onlangs op de site spullenhulp geweest en daar heb ik dit leuk artikel gevonden!
Misschien kun je komen naar die tentoonstelling?Het is nog redelijk duur vind ik!



Défilé en Design Tentoonstelling van Spullenhulp

HET TIENDE DEFILÉ VAN SPULLENHULP VINDT PLAATS OP 9 NOVEMBER 2012




Tien jaar geleden kwam onze vzw op het idee om een evenement te organiseren dat letterlijk en figuurlijk de schijnwerper zou richten op ons werk in de tweedehandssector en meteen ook op onze sociale acties. We gingen dus aankloppen bij Belgische ontwerpers, zowel jong talent als gevestigde waarden, met de vraag om originele stukken te ontwerpen op basis van textiel dat ze in ons sorteercentrum konden opsnorren. De ontwerpers in kwestie gingen enthousiast in op de uitnodiging. Het eerste defilé «Second Hand Second Life» was geboren. Het liep toen in het sorteercentrum van Sint-Pieters-Leeuw en was meteen een voltreffer.
Het evenement groeide in tien jaar tijd uit tot een afspraak waar liefhebbers van mode en design reikhalzend naar uitkijken. Maar het koppelt vooral altijd ‘creativiteit’ aan ‘vrijgevigheid’. Second Hand Second Life levert ons inderdaad elk jaar middelen op om één van de vele vernieuwende projecten van onze vereniging te financieren.
De tiende editie van dit niet te missen evenement vindt plaats op vrijdag 9 november 2012 op Tour en Taxis in Brussel. Dit tienjarig bestaan valt toevallig samen met de 75ste verjaardag van de vereniging. De editie 2012 belooft dus bijzonder rijk aan verrassingen en aangename ontdekkingen te worden.
EA-0588
NOG EVEN OVER HET PRINCIPE:
Een dertigtal ontwerpers en designers, zowel jong te volgen talent als befaamde huizen, stellen al hun creativiteit ten dienste om unieke stukken te creëren op basis van kleding, meubels en accessoires die ze opduikelden bij Spullenhulp. Hun exclusieve werken worden die avond tentoongesteld, onder meer tijdens een schitterend defilé, en daarna geveild. Het vergaarde bedrag gaat volledig naar de financiering van een ambitieus project, namelijk ons nieuw onthaaltehuis voor jonge daklozen.
Er zijn al een aantal bevestigde namen voor deze tiende editie, waar u zonder enige twijfel veel zal over horen:
Fashion: Atelier Marchal, Aurore Brun, Carine Gilson, Delvaux, Édouard Vermeulen (Natan), Elvis Pompilio, Emilie Beaumont, Giuseppe Virgone, Joanne Vanden Avenne, Juggle Angels, Kim Stumpf, Marc-Philippe Coudeyre, Sandrina Fasoli, Team Petits Riens, Véronique Leroy, Zoé Vermeire.
Design: Alain Berteau, Atelier 11, Bike Paradise, Dirk Wynants, Gauthier Poulain, Hopop Studio, Humanline Design, Julie Menuge, Laure Kasiers, Lise El Sayed, Numa Verrez, Quentin de Coster, Tamawa, Zoé Morel.
COMBINEER EEN KOOPJE MET EEN GOED DOEL
STEUN DE FINANCIERING VAN EEN ONTHAALTEHUIS VOOR JONGE DAKLOZEN
Dakloosheid stond altijd al centraal in onze werking. Daarvan getuigt ons onthaaltehuis, het grootste van België, voor mannen zonder middelen van bestaan en zonder huisvesting, die vastbesloten zijn om de touwtjes van hun leven weer in handen te nemen.
De middelen die op die vrijdag 9 november 2012 worden verzameld, zullen dienen voor de financiering van de bouw van een aangepast onthaaltehuis voor jonge daklozen (tussen 18 en 24). Dit project zal deze jongeren niet enkel een dak boven het hoofd bieden, maar vooral ook begeleiding en opleidingen die beantwoorden aan hun specifieke behoeften, om zo aan hun leven als volwassene te beginnen met de grootst mogelijke kansen op een geslaagde inschakeling in de samenleving.
Zo zal elke 50 € die het publiek uitgeeft om de exclusieve geveilde stukken te kopen, mogelijk maken om een jonge dakloze één overnachting aan te bieden in het onthaaltehuis.
Wat ?
Second Hand Second Life, Fashion & Design
Modedefilé en designexpo, gevolgd door een veiling ten voordele van Spullenhulp.
Bar en restauratie.
Wanneer ?
Vrijdag 9 november 2012 vanaf 19 uur
Waar ?
Tour en Taxis
Havenlaan
Havenlaan, 86c – 1000 BRUSSEL
Prijs ?
VIP-plaatsen voor 55 €
Volwassenen: 30 €
Reserveren ?
Tickets zijn enkel beschikbaar in voorverkoop en worden verkocht vanaf midden september. Neem een kijkje op de site www.spullenhulp.be voor alle info.

Xx Mo Xx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je een reactie achterlaten?
Ik lees lieve reacties met plezier!

Marie <3